Vores mission

Formål

Projektets overordnede formål er, at styrke elevernes oplæring indenfor emnet kommunikation. Det er især henvendt til de mere stille/generte elever, som virkeligt bliver udfordrede af at skulle tale med klienter på klinikken eller i telefonen. 

Kort beskrivelse af projektet

Projektet er VSP-uddannelsens første forsøg på aktivt at inddrage AI som en del af elevernes oplæring. Vi har udlevet ønsket om at udvikle et mindre antal AI-styrede simulationer, der kan agere virtuelle klienter i udvalgte, praksisrelevante situationer. Dermed får eleverne mulighed for at træne dialog/kommunikation i ”trygge” rammer, og vha. AI adpaterer samtalen løbende ud fra elevens ageren, ordvalg og faglige viden. Det giver mulighed for at samme elev kan øve sig mange gange med samme virtuelle klient og opleve forskellige dialoger hver gang.

Processen

Som indledning til projektet gennemførte vi en spørgeskemaundersøgelser blandt både VSP-elever og oplæringsansvarlige med henblik på at vurdere, hvornår og hvorfor ”kommunikation” kan være en udfordring for eleverne ude på oplæringsstederne. Målet var dels at klarlægge, hvorfor kommunikation med klienter kan være svært - er det f.eks. manglende viden? Angst for ikke at kunne svare på spørgsmål? Generthed? Samtidig ville vi gerne få et overblik over, hvilke situationer som særligt er udfordrende - f.eks. meget utilfredse klienter eller klienter som er meget kede af det. Resultaterne fra spørgeskemaundersøgelserne er anvendt til at udvikle så relevante AI-klienter som overhovedet muligt.

Selvom det er HANSENBERG der står for udviklingen af de virtuelle klienter, så er det primært tiltænkt brug ude i klinikkerne. Traditionelt har man især brugt rollespil som en metode til at øve klientkommunikation, men det er tidskrævende for den oplæringsansvarlige og det kan være svært for især de generte elever at leve sig ind i. Derfor skulle både de oplæringsansvarlige og eleverne gerne opleve, at et digitalt supplement kan styrke og supplere oplæringen.

Kontakt os her

Ved konstruktiv feedback eller idéer til content